dimarts, 11 de desembre del 2007

Per què el títol del Blogg?




La societat en la qual m'ha tocat viure no és precisament tal i com m'hauria agradat. El conformisme, la desidia, la frustració, la manca d'escrúpols, la manca de respecte vers els iguals i el planeta i en definitiva una manca absoluta de valors de convivència, fan que alguns de nosaltres no arribem a ser mai feliços i que necessitem un canvi.

Al llarg de la història, hi ha hagut períodes molt sagnants i cruels, però ens hem plantejat com és el món actualment? Hem millorat tant com volem creure? Hem evolucionat realment?

Jo, personalment, ho dubto. Com a éssers racionals que som, sembla mentida que seguim cometent tants i tants errors com se n'han comès al llarg dels segles.

Per tot això considero que no podem quedar-nos sense fer res, hem de lliutar pel canvi, no ens podem conformar amb el "pan y circo" que se'ns ha donat durant tot el cicle de la humanitat per part dels opressors cap als oprimits. És evident, i així ho demostra la història, que la situació de poderosos i desposseïts, ha existit en tots els sistemes socials i de producció de la història, però també és cert que tots ells han caigut per la revolució dels de baix.

Estem en una època on les revolucions no hi tenen cabuda, el sistema és molt intel·ligent, els opressors han après molt i ho tenen tot controlat, ens fan creure lliures i satisfets, mentre tota la nostra felicitat gira entorn d'efímeres possessions reflectides en crèdits bancaris i somnis de futur troncats per l'ambició i l'exigència del sistema envers les nostres capacitats.

I com a persona desitjosa d'un canvi, estic absolutament convençuda que l'única eïna que ens queda per lluitar és l'educació. L'educació dóna poder a aquells que no tenen res. El fet de tenir una base per poder triar i opinar és fonamental si volem que les persones es rebel·lin contra la injustícia i les desigualtats.

I l'educació actual, el sistema educatiu pel qual ens regim, no és ben bé un model a seguir per formar persones lliurepensadores i crítiques, ans al contrari, fomenta un model únic de persona amb mentalitat occidentalitzada i capitalista, mancada de tot tipus d'evolució lògica de l'infant en un món d'adults, de diversitat intel·lectual i de llibertat individual.

Per tots aquests pensaments que hem mortifiquen com a educadora del segle XXI, crido a tots aquells que frisin per un canvi i necessitin la lluita intel·lectual per sobreviure i sentir que aporten el seu gra de sorra en aquest món, cerquin en l'educació aquesta eïna que proposo i que ens deixem de mètodes antiquats, violents, autoritaris, impositius i fem la veritable revolució en el sistema educatiu de tot el món.